Katari Úszò Világkupa: Izrael van és mégsincs...

mondiali-nuoto-qatar-boicottaggio-antisraeliano-focus-on-israel1

Az időpont 2012. február 20. A helyszín Irán. Az apropó akkor a foci volt, amikor is az iráni Sepahan Isfahan futballcsapat lemondta a Partizan Beograd-dal való mérkőzést, mivel a belgrádiak edzője akkoriban az izraeli Avram Grant volt (aki mellesleg 2007-ben a BL döntőbe vezette a Chelsea-t). Nem egyszer fordult már elő az sem, hogy arab sportolók nem szállnak vízbe vagy nem lépnek tatamira nem kívánva zsidó származású sporttársakkal (vagy ellenük) versenyezni.

Az apropó most az úszó Világkupa Dohában (október 19-21), Katar fővárosában (amely mellesleg jövőre a rövidpályás úszó világbajnokság helyszíne is lesz). Az izraeli zászlót eltávolították a sportlétesítmény elől, a televíziós közvetítés során pedig az izraeli versenyző mellől is cenzúrázásra került a nemzeti zászló. A katariak örömmel fogadták az izraeli zászlók eltávolítását, ellenezvén már a verseny kezdete előtt a teljes izraeli küldöttség részvételét a világversenyen. 

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) egyelőre nem kommentálta az esetet.

Katarnak azonban nemcsak a Dàvid csillag szúrja a szemét. Novemberre várható annak a törvénytervezetnek a megvitatása, amely korlátozná a homo -és transzszexuálisok bevándorlását az országba.

Kíváncsian várjuk, milyen eljárás vár az izraeli válogatottra a 2022-es futball világbajnokságon, amelyet Katar fog rendezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://politika.blog.hu/api/trackback/id/tr605596997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martineden 2013.10.26. 11:22:55

@Lucky Larry Silverstein: Azert varazsoltak oazist a sivatagba,mi?Nezd meg mellettuk a dolgos arabokat.Hu micsoda munkaszereto nep ,mi?

evil demon satan devil 2013.10.26. 11:23:41

pont az egyik family guy-ban volt erre egy jelenet, hogy ha egy zsidót, meg egy arabot egymás mellé állítasz, meg nem mondod, hogy melyik melyik. persze most az ottaniakról beszélünk és nem az itthoniakról, akik csak nevükben zsidók 99 %-ban

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 11:23:56

@martineden: Nem kedvelem az arabokat. De ők errefelé nem bomlasztanak.

Hehe

Back4Good 2013.10.26. 11:25:18

@csiri bá: Ja...... Amíg a zsidók húzzák a rövidebbet, sokan örülnek meg lehet elbagatellizálni a dolgokat meg kárörvendeni. Nem tudják, hogy majd rajtuk is lesz a sor..... Money rules.

Gerilgfx 2013.10.26. 11:26:08

@martineden: azért tegyük hozzá, hogy vannak brutálisan gazdag arab államok is, hoszabb távon izrael is inkább elszegényedik, ha továbbra is a tömegpusztító fegyverekbe feccölik a pénzt.

Back4Good 2013.10.26. 11:26:45

@Lucky Larry Silverstein: ennyi idő alatt Budapesten egy villamosvágány-felújításra sem futja a dolgos magyaroktól.

martineden 2013.10.26. 11:27:32

@Lucky Larry Silverstein: Ne terelj.A mun kahoz valo hozza allasrol volt szo.Az arab csak hasonlitasi alap a hulyebbek kedveert.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 11:29:37

@fordán tamás: 'pont az egyik family guy-ban volt erre egy jelenet, hogy ha egy zsidót, meg egy arabot egymás mellé állítasz, meg nem mondod, hogy melyik melyik.'

Ezért szerepel az izraeli személyi igazolványban a faj. Nem bízzák a véletlenre.

martineden 2013.10.26. 11:29:44

@Gerilgfx: Vannak az olajbol.De olyat mondj ami tudas alapu.Egy talalmanyt ,egy termeket.Tudsz?

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 11:30:22

@Back4Good: Sajnos fizetjük a kártérítést nem szedjük.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 11:32:45

@martineden: Bizonyos típusú munkákhoz jó a bibsik hozzáállása. Bár, fene tudja. A brooklyni ortodoxok mind segélyen élnek.

Semmit nem csinálnak a gyerekcsináláson (ez a segély alapja) és a hitéleten kívül. A gyerekeik iskolába sem járnak.

Gerilgfx 2013.10.26. 11:33:11

@martineden: természetesen.

hu.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.

alapította az arab (szíriai) származású steve jobs:
hu.wikipedia.org/wiki/Steve_Jobs

a világ valaha volt legnagyobb számítástechnikai vállalata: az első kiskereskedelmi forgalomban kapható grafikus személyi számítógép fűződik a nevükhöz, manapság iphonejaikról, ipadjaikról, OSX-ükrőlk és MAC-eikről híresek. a legnagyobb bevétel, legnagyobb tőke, stb.

gondolom ez azért elég.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 11:35:50

@Gerilgfx: Jobs jó példa arra hogy milyen ügyes vezetők.

De ő ugyanúgy nem végzett alkotó munkát ahogy Zuckerberg sem a FB-kal(ha láttad a filmet). Arra ott vannak a gojok.

röf 2013.10.26. 11:35:55

Hogy a magyarokat minden szomszédja utálná, az így túl általános.
A szomszédokon belül vannak helyi csoportok, akik igen.
Azok be vannak szarva, mert a területük egy része lopott, a lakosságuk egy része pedig /akarata ellenére/ lakhelyet változtatott. Egy tollvonással Aradról Oradeára költözött.
Az ilyen utálkozó szomszédoknak kár keresni a kegyeit, mert az elmúlt ötven év megmutatta, az efféle MSZMP-s strucckodás csak a határokon túl élő magyarok erőszakos asszimilálását igazolja a helyi hatalom szemében.
Vagy jobb lett az erdélyi magyarok helyzete, miután Ceausescu föltörölte a padlót Grósz Karcsival?
Na ugye....

Gerilgfx 2013.10.26. 11:36:56

@Lucky Larry Silverstein: azt sajnos nem tudom, hogy mennyire jók alkotómunka végzésében az arabok, mert nem sokat ismerek közülük. bár ismertem egyet, de nem volt szimpi, ezért letiltottam.

Gerilgfx 2013.10.26. 11:40:27

@Lucky Larry Silverstein: talán azért, mert egy arabokról szóló kommentemre reagáltál?

Kis ember 2013.10.26. 11:40:50

@Lucky Larry Silverstein:
Mondjuk egy ötös pályán úszó versenyző esetében ez a megjegyzés elég érdekes elmeállapotra utal...

martineden 2013.10.26. 11:42:44

@Lucky Larry Silverstein:Persze min t a koptok.Egy nepbol ne a szelsoseget ragadd ki.Egy biztos valahocy elboldogulnak cirka 5ezer eve.Sot meg azt is elertek hogy a felmenoiket imadja.pl Jesus,Maria stb

Kis ember 2013.10.26. 11:43:45

@Gerilgfx:
Miről? a nyolvanas vagy nyolcvannégyes olimpiáról?
Székely Éva még analóg formában írt. Papírra.

Gerilgfx 2013.10.26. 11:44:48

@Kis ember: értem. akkor ezért nem találtam a googleben.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 11:47:15

@martineden: Jézus nagyon imédta a zsidókat, és viszont.

Mint az köztudott..:))

martineden 2013.10.26. 11:49:11

@Gerilgfx: Tudod o a feher hollo.Amugy felig volt szir.Jaa es milyen kulturaban nott fel es tanult.Jaa nem arab?Ezt a csalodast.Hisz ez egy amcsi.
\

martineden 2013.10.26. 11:50:10

@Lucky Larry Silverstein: Honnan tudo?Kiknek tett csodat szerinted?Nem zsidoknak?

♔bаtyu♔ 2013.10.26. 11:52:43

@martineden: Mi van haver, nem tetszik az igazság?

Izraeli lakótelepek a megszállt övezetben, palesztin házak lerombolása, a palesztinok elűzése, másodrendű állampolgárokká tétele.

Nem ismerős? Akkor pedig mi a faszt pampogsz, hogy a másik náci?

fehérfarkas 2013.10.26. 11:53:58

@kisQtya: "Kicsinyes, infantilis cselekedet volt a katariak részéről. A sportban nincs helye a politikának, politikai szempontból pedig nem bolhafaszánpattanás katari politikai elit fogja meghatározni, hogy melyik nemzet lobogójából kér.
Elképesztő, hogy ilyet meg lehet tenni a XXI. században...."

Egyetértek abban, hogy a sportot és a politikát szét kellene választani, és a XXI. sz-ban szakítani kellene a XX. sz. hagyományaival, amikor a nemzetközi sportba a politika keményen beleszólt (pl. hidegháború idején, xy ország nem vesz részt rajta, ha ott meg amott renezik, és ez meg az is indul rajta, stb...) Ugye emlékszünk plagibánk (akkor még nem köztársasági elnök, hanem az OTSH elnökhelyettese) 1984-ben a magyar olimpiai csapat nélkül utazott el a Los Angeles-i olimpiára (mert akkor MAgyarország éppen bojkottálta az olimpiát).

A politikai szinten, ahogy fogalmazol "bolhafaszánpattanás katari politikai elit" egyre befolyásosabb. Jelenleg éppen a szír Assad-rezsim megdöntésében szerepet játszó "lázadókat" és külföldi szélsőségeseket finanszírózzák Szaúd Arábiával együtt - míg az USA és Izrael meg a fegyvereket és a gerillaháborús kiképzéseket adja nekik.

Katar egy érdekes ország, a világ egyik legmagasabb életminőségével, és ahogy egyre több mindnet vásárol fel a katari elit a világban, és egyre több mindenben szeret tulajdonrészt, úgy növekszik a politikai étvágyuk is. Habár formálisan monarchia, de azon belül legdemokratikusabb olajmonarchia, és mostanában azzal is népszerűsítik az országukat, hogy a nőknek az egész náluk van a legjobb dolga. Külpolitikailag viszont egyre mohóbbak és egyre többet akarnak. Eddig az volt a külpolitikájuk, hogy az olajért cserébe az USA katonailag garantálta a védelmüket. Most, hogy az USA hatalmas államadósságát évek óta nem tudja kezelni, és ezt kihasználva a katariak is beszálltak az USA és annak háborúinak finanszírozásába. Cserébe viszont benyújtják a politikai számlát. Persze az USA számára Izrael és Szaúd Arábia vannak a legelső helyen, de mögéjük másodiknak az elmúlt tíz évben felzárkózott Katar. A közel-keleti eseményeket már nem Tel Aviv-Washington tengely dönti el, hanem Rijád-Doha-Washington, és Tel Avivnak már csak bólintási joga maradt (a mindenkinek annyi beleszólása van, amennyit finanszíroz elv alapján). Erről szóltak az arab tavasz mögötti háttéresemények (főleg az egyiptomi és a líbiai események), és erről szól a mostani szír konfliktus is.

Az, hogy az izraeli zászlón végül legyen -e Dávid csillag vagy sem a katari versenyen, azt Washington dönti el azzal, hogy rábólint-e Katarnak erre vagy sem. Ha Washington rábólint akkor nem lesz Dávid csillag az izraeli zászlón a sportközvetítés alatt.
Néhány amerikai politikus majd kiáll a kamerák elő elítélni Katart, de érdemben semmit nem fognak tenni ellene (mert akkor az USA egyik fő finanszírozóját és szövetségesét veszítené el).

Az izraeliek is csinálhatták volna máshogy, ha máshogy politizálnak. Eddig hozzá voltak szokva ahhoz, hogy politikai okok miatt mindig mindenki őket pénzeli, ők pedig csak begyűjtik a pénzt. Csakhogy a legutóbbi gazdasági világválság óta radikálisat változott a világpolitika: most már az diktál aki adja a pénzt, aki meg kapja, annak kuss a neve.

Gerilgfx 2013.10.26. 11:54:19

@martineden: elég sok fehér holló van. arab országokban működő befektetői csoportok birtokolják például az AMD processzorok gyártósorait is. szóval nem lehet azt mondani, hogy az arabok fajilag vagy kultúrálisan technológiai analfabéták lennének. (bár a gf az konkrétan egyesült arab emirátusok, ami nem épp izrael-szomszéd, de példának ez is megteszi)

Gerilgfx 2013.10.26. 11:56:43

@Gerilgfx: bocsánat, abu dhabi-i, és nem egyesült arab emirátusok.

Anselmo 2013.10.26. 11:57:04

Feltételezem, hogy Izraelben sem látnák szívesen a horogkeresztet.

fehérfarkas 2013.10.26. 11:57:22

@fehérfarkas:
Ja, és ne felejtsük el, hogy a világ nagy globális TV társaságai közé magát kinővő Aljazeera is katari. És ugyanolyan fontos propaganda szerepet is betölt, mint a Fox, CNN, BBC.

v2peti 2013.10.26. 12:03:23

@kisQtya:
Szerintem ilyenért a nemzetközi (úszó)szövetségnek kemény pénzbírságot kellene kivetnie az adott országra.

martineden 2013.10.26. 12:08:14

@♔bаtyu♔: @Gerilgfx: Te adod meg a valaszt.Befektetok uzemeltetik az odavitt technologiaval.Tavol all tolem, hogy azt mondjam a faj miatt.A kultura miatt viszont igen.Tudod aki meggall az 1200as eveknel kulturaban,az nem kepes fejlodni sajnos.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 12:09:59

@martineden: A zsidó papokkal és pénzváltókkal, vagyis az elittel akadt némi konfliktusa. Ezért a mai napig üldözik a zsidók.

martineden 2013.10.26. 12:10:48

@♔bаtyu♔: Gyerekek moge bujva raketakat kiloni az menobb mi?Bar nem naciztalak ,de ha mar magadra vetted...

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 12:11:21

@Anselmo: Látod, nem értik. Félreszocializált banda.

Nagy Zsolt E. · http://osszefosas.tumblr.com/ 2013.10.26. 12:11:54

Ennek kurva egyszerű oka van.Mégpedig az,hogy izraelt több mint egy tucat ország nem ismeri el hivatalosan a mai napig.Ennyi.Aki pedig "magyarozik",annak külön gratulálok a súlyos kissebség koplexushoz,szerintem kezelted magad,mielétt ultoléred a gyakorló elmebeteg gyurcsányt

Nagy Zsolt E. · http://osszefosas.tumblr.com/ 2013.10.26. 12:13:54

@v2peti: De miért büntetné meg?Katar soha sem ismerte el izraelt,ez tudták az előtt is,hogy odamentek versenyezni (az a csoda,hogy egyáltalán beengedték őket).Az utólagos szemforgatás elég kínos..

2013.10.26. 12:14:05

Reagált a FINA:

www.fina.org/H2O/index.php?option=com_content&view=article&id=4234:pr-84-swc-2013-fina-statement-on-the-dubai-uae-and-doha-qat-meets&catid=368:2013&Itemid=246

Eldicsekedtek vele, hogy adtak enni, meg szállást az izraeli sportolóknak. Ez amúgy a legmocskosabb, legpofátlanabb aljasság volt a közelmúlt sporttörténelmében. Egyetlen nemzet van a világon, akivel ezt meg lehet tenni. Ha Izraelen kívül, ez BÁRMELY más ország sportolójával történik - világraszóló botrány van belőle. Így viszont még csak meg sem említette a sajtó.

v2peti 2013.10.26. 12:19:37

"Egyetértek abban, hogy a sportot és a politikát szét kellene választani, és a XXI. sz-ban szakítani kellene a XX. sz. hagyományaival, amikor a nemzetközi sportba a politika keményen beleszólt (pl. hidegháború idején, xy ország nem vesz részt rajta, ha ott meg amott renezik, és ez meg az is indul rajta, stb...) Ugye emlékszünk plagibánk (akkor még nem köztársasági elnök, hanem az OTSH elnökhelyettese) 1984-ben a magyar olimpiai csapat nélkül utazott el a Los Angeles-i olimpiára (mert akkor MAgyarország éppen bojkottálta az olimpiát)."
A Moszkvai olimpiát meg számos nyugati ország bojkottálta. Az ugyanakkora szemétség volt. Az is alapos kicseszés volt a sportolókkal, mert bár VB-n és EB-n akár jóval több lóvét is kereshetnek, de az olimpia peresztízsértéke sokkal nagyobb!
Az idióta Carter elnök Brezsnyev helyett sportolókkal cseszett ki! Nem indultak az amcsi, a kanadai, a nyugatnémet és a norvég sportolók. A többi nyugati ország meg a saját zászlója helyett az olimpiai zászlóval indult.
Nagyobb aljasság volt, amikor az 1976-os paralimpián éremnyertes játékosokat hívták idő előtt haza, az olimpiai bizottság, meg emiatt az ország helyett őbeléjük rúgott, és elvette a már megnyert érmüket.

Annó a görögök a háborúikat felfüggesztették az olimpia idejére, amiket meg egyes országok műveltek, az az olimpiai szellem meggyalázása.

Az ilyen diszkriminatív országokat hosszú évekre eltiltanám minden sportesemény megrendezésétől! FOCI VB viszlát!

fehérfarkas 2013.10.26. 12:20:43

@martineden:

Ez veszélyes érvelés, mert a Nobel-díjas magyar tudósok többsége külföldön végzett munkáiért kapta a díjat.
De az izraeli tudódok többsége is európai vagy amerikai születésű, és európai vagy amerikai egyeteken végeztek, csak után aliyáztak.
Szóval jó lenne egyforma mércével mérni.
Ha az egyik népnél ennek tudod be az érdemeket, akkor a sajátodéval és más népekkel kapcsolatban is ugyanazt a mércét kell alkalmaznod.

De egyébként vannak nem nyugatra költözött arab tudósok is. Csak te róluk kevesebbet hallottál.
De a nyugatra költözöttekről sem tudo, hogy ki közülük az arab származású, mert annyira tökéletesen beilleszkedtek a befogadó ország társadalmába.
Folyamatosan azzal van teli a nyugati média, hogy az arabok terroristák, és a bevándorlóik meg képtelen a beilleszkedésre.
Pl. tudtad, hogy miközben a nyugati média folyamatosan leterroristázza az arabokat, és azon belül is palesztinokat, aközben a szaddam Husszein ellen a Sivatahi Vihar hadműveletet elindító idősebb George Bush elnök sajtófőnöke egy palesztin bevándorló sarja volt? Aki egyébként a sajtófőnöki poszt előtt New Hampshire kormányzója volt (John H. Sununu). Jól olvasod, New Hampshire kormányzója 1983-1989 között egy palesztin menekült fia volt. Utána meg az USA elnökének a sajtófőnöke. És az ő fia (John E. Sununu) pedig 2003-2009 között volt az USA egyik szenátora.

fehérfarkas 2013.10.26. 12:24:44

@Gerilgfx: "bocsánat, abu dhabi-i, és nem egyesült arab emirátusok."

Nem kell bocsánatot kérni, mert Abu Dhabi a 7 emirátus egyike, amelyek az Egyesült Arab Emirátust alkotják, és azok közül is ott van az Emirátusok fővárosa, és az abu dhabii emír vezeti a 7 emirátusból állóországot.
:)

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.26. 12:27:44

32 ország nem ismeri el izraelt hivatalosan en.wikipedia.org/wiki/International_recognition_of_Israel
kurva nagy meglepés lehetett zsidóékak hogy utálják őket az arabok (persze ok nélkül,csak is a vallásuk/származásuk miatt)

kisQtya 2013.10.26. 12:27:56

@fehérfarkas: Értem én, csak nem tetszik.
Az izraelinek identitása része a Dávid csillag, a keresztény hagyományú országok polgárainak (még az ateistáknak is) identitásuk része a kereszt, a mozlimnál identitása része pl. a félhold. Ezek a vallások, melyektől a jelkép ered, a morális fundamentumot adják ezeknek az embereknek.(Ebből a szempontból a horogkereszt, vagy az ötágú vörös csillag nem játszik.)

Milyen alapon kérdőjelezik meg az ilyen morális alapokat? Én sem ráznám miniszoknyában a seggemet Iránban.

Pl. Kanadában eltávolíttatják a mozlimok a kereszteket az iskolákból. Ha Iránban így pattogna valaki, halálra is ítélnék és simán ki is végeznék.

kisQtya 2013.10.26. 12:33:20

@fehérfarkas: Ó, igen. Nyilván az sem véletlen, hogy az USA elnöke fekete és mozlim vallású, vagy legalábbis az volt, bár ezt tagadja.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.26. 12:33:37

Arab.zsido.szemita népség mindketto.

Dr.Bio74 2013.10.26. 12:33:55

@Nagy Zsolt E.:
"Ennek kurva egyszerű oka van.Mégpedig az,hogy izraelt több mint egy tucat ország nem ismeri el hivatalosan a mai napig.Ennyi.Aki pedig "magyarozik",annak külön gratulálok a súlyos kissebség koplexushoz,szerintem kezelted magad,mielétt ultoléred a gyakorló elmebeteg gyurcsányt "

Speciel gyurcsányt nem teljesen értem, de a többi abszolút így van.
Bassza már meg, ami rossz az magyar?, a kommunista, a náci az magyar? a naplopó, ingyenélő szaralak politikus tipikus magyar?
De ugyanez a másik oldalról is: ami rossz az minden idegen helyről jött, a kommunista, a náci az nem is magyar, a naplopó az alsóbbrendű nép fia, a hazudozó politikus meg zsidó, komcsi, pénzvilág idegenlelkű ügynöke.
A faxom kivan már, hogy szimplán nem lehet a világba bele nézni, csak valami szélsőséges idióta nézet felé hajlással oldható meg a világkép kialakítása.

martineden 2013.10.26. 12:36:00

@Lucky Larry Silverstein: Meg nem hallottam hogy mai nap uldoznek a felmenojuket.Viszont a zsidokat uldozik.Csak hat van egy logikai bukfenc.Azaz ha a jo melegben megfurdik a zsido a Jordan folyoban akkor mar jo zsido,.Mert erdekes modon aki ezt tette azota is imadjak.Gondolom nem kell most felsorolnom a katolikus egyhaz alapito szentjeit?Bar szerintem ez a zsidoknak nagy elegtetel,hogy uldozoik nap mint nap ,zsidokhoz imadkoznak.

fehérfarkas 2013.10.26. 12:36:20

@kisQtya:

Pl. azon az alapon, hogy Katar szerint hivatalosan Izrael nevezetű ország nem is létezik, mert nem ismerte el.
Van pár ilyen ország a világon.
Kína szempontjából pl. nincsen különálló Hongkong, Macao vagy Tajvan, hanem ezek mind Kína részei. Csak szerintük Tajvant egy illegális szeparatista rezsim vezeti, amely nem ismeri el Kína hatóságát maga felett.
Vagy ott van Ciprus, amelynek egyik felét x államok ismerik el, másik felét y államok ismerik, míg más államok szerint meg Ciprus szigete egészben alkot egy országot.

martineden 2013.10.26. 12:38:05

@fehérfarkas: Termeszetesen igazad van.Szerintem termeszetesen magyaraok.Soha nem mondtam hogy nem.

martineden 2013.10.26. 12:41:06

@fehérfarkas: Meg csak annyit,ha beilleszkedett a fogado orszagba,annak a kulturajat szivja magaba,onnantol annak a nepnek a tagja.

Dr.Bio74 2013.10.26. 12:41:27

@martineden:

Azt hiszem akiket a vallási elkötelezettségük miatt kibeleztek, megégettek, felnégyeltek, kerékbe törtek, esetleg előtte családjukkal eljátszották ugyanezeket, annak nem lehet olyan nagy elégtétel az, hogy egy filozófiai csavar miatt, valójában komoly azonos gyökerekkel bírnak üldözőikkel.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 12:42:42

@martineden: 'Meg nem hallottam hogy mai nap uldoznek a felmenojuket.'

Jézust? Hol élsz?

'Viszont a zsidokat uldozik.'

Mivan? Hol?

fehérfarkas 2013.10.26. 12:43:14

@kisQtya:

Nem a zsidókról van szó, hanem Izrael államról. Van egy másik zsidó állam is Oroszország területén: Zsidó Autonóm Szövetségi Állam néven (sőt, ez 1 évvel hamarabb jött létre mint Izrael). Ezt sem kérdőjelezi meg sem Katar, sem Irán.
Egyedül a Közel-keleten az európai bevándorlók által alapított országról van itt szó. Ezt nem ismeri el Katar.
Iránban meg köszönik jól vannak a zsidók, ott lakik a legtöbb őslakos közel-keleti zsidó, és alanyi jogon jár nekik a parlamenti képviselet.
Katar szempontjából pedig egy általa el nem ismert ország zászlaját miért tenné ki a hivatalos zászlók közé? Az izraeli ssportolókat engedi versenyezni, szállást ad nekik, ellátja élelemmel őket, biztosítja számukra a kényelmes infrastruktúrát. Csak mivel szerintük Izrael nem létezik (nem ismerik el), ezért számukra a zászlója sem létezik (egy általuk nem létezőnek tartott országnak a zászlóját sem tarthatják létezőnek).
Ez politika, ugyanúgy mint Tajvan vagy Ciprus ügye is.

martineden 2013.10.26. 12:47:09

@Lucky Larry Silverstein: Nap min t nap.Legalabb is verbalisan.

martineden 2013.10.26. 12:48:39

@Dr.Bio74: Igazad van,csak a logika semmibe vetelere akartam ramutatni

fehérfarkas 2013.10.26. 12:50:47

@martineden: "Meg csak annyit,ha beilleszkedett a fogado orszagba,annak a kulturajat szivja magaba,onnantol annak a nepnek a tagja."

És akkor mi van? Afganisztánt és Irakot megtámadó ifj. George Bushnak pedig a szaúdi királyi család tagjaival vannak közös cégei.
Sőt, az USA Irak elleni Sivatagi Vihar nevű hborúját az idősebb George Bush elnöksége alatt meg Szaúd Arábia finanszírozta.
Eközben mindkét Bush elnök hatalmas keresztény konzervatívnak tartja magát.
Mi köze van az USA és az olajmonarchiák évtizedek óta tartó szoros kapcsolatához Obamának vagy Obama nagyszüleinek a vallásához?
Itt egyetlen dolog a mozgatórugó: petrodollárok (= olaj-pénz-globális hatalom).

Még a szír konfliktus sem a vallásról szól. Oroszország, Kína és Irán sem az iszlám miatt áll ki Szíria mellett, ahogy Szaúd Arábia, Katar, USA, Izrael, Törökország sem az iszlám miatt akarják a szír Assad-rezsimet megdönteni. A háttérben a geopolitika van.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 12:52:36

@martineden: Nem csak verbálisan kéne. példát vehetnénk Izraelről.

fehérfarkas 2013.10.26. 12:53:14

@fehérfarkas:

Bocsi, eltévesztettem a válaszadát, mert ez erre volt a válasz:
"kisQtya 2013.10.26. 12:33:20
@fehérfarkas: Ó, igen. Nyilván az sem véletlen, hogy az USA elnöke fekete és mozlim vallású, vagy legalábbis az volt, bár ezt tagadja."

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 13:01:26

Jellemző a Zsindexre, hogy a székely autonómiaharcról sehol semmi a kiemelt blogokban, a szegény bibsik üldözése viszont vezető téma.

kisQtya 2013.10.26. 13:10:01

@fehérfarkas: Ok. Nem ismeri el. Na de mi köze ehhez annak a sportolónak, aki a rajtkövön áll?
Ilyen férgeknek én nem adnék versenyrendezési jogot még akkor sem, ha színarannyal bélelik ki a medencét.

Ez sportdiplomáciai hiba.

martineden 2013.10.26. 13:10:07

Bizony peldat vehetnenk.Akkor nem a beka segge allatt lennenk.De amig ilyen primitiv a tobbseg ,sajnos ez igy marad.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 13:12:01

@kisQtya: Szegény zsidóknak nem teszik ki a zászlóját mert azok elvették az arab földet és ölik az arabokat.

Micsoda férgek. Udvariasnak kell lenni a zsidókkal mert sértődősek.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 13:13:56

@martineden: Nacionalizmusban, kettős mércében és protekcionizmusban bizony nincs jobb példa a zsidóknál.

És valóban nem itt tartanánk, ha a többség pl. erősen követelné a magyar parlamenti képviselők állampolgárságának nyilvánosságát.

kisQtya 2013.10.26. 13:15:56

@martineden: Jaj! Ne hülyéskedj, mert úgy maradsz! :))))
Ilyen alapon a magyarokat is üldözik. :)))

Intézményes zsidóüldözés sehol nincs.

Jól is néznénk ki. :)))

Labancz 2013.10.26. 13:16:02

@Lucky Larry Silverstein: Momentán első helyen van a székely autonómiával foglalkozó cikk. Egyébként van valami különbség? A székely autonómiát a románok nem akarják elismerni, az arabok meg zsidóországot. Ugyanaz pepitában.

kisQtya 2013.10.26. 13:19:05

@fehérfarkas: Ezt sosem értem, hogy ha egy ország a nemzetközi sportszövetségtől, vagy egyéb nemzetközi sportszervtől megkapja egy sportesemény rendezésének jogát, akkor azt miként szűrheti át a saját belpolitikáján?
Ha a sportszövetségnek tagja X állam, a sportszövetség szerint van sportvezetése, sportolói, himnusza, stb,, azt miként vonhatja kétségbe egy rendezői jogot kapott állam?

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 13:20:31

@Labancz: Ezért írtam blogot.

Ha nem tudod ki vagy akkor nincs különbség. Én tudom ki vagyok.

martineden 2013.10.26. 13:31:15

@kisQtya: Abbol indult ki az egesz hogy a zsidok uldozik Jezust.Erre valaszoltam hogy ilyenrol nem hallotam mostanaban.Viszont a zsidokat uldozik,ha nem is tettleg,verbalisan.Semilyen intezmenyesitett dologrol nem beszeltem.Mielott irsz,tajekozodj,hogy mirol volt szo.

2013.10.26. 13:35:51

Már sötét bunkók vagytok, de még nem eléggé. Egyelőre Richard Silverstein is lenyom titeket öncélú gyökérségben. Húzzatok bele gyerekek, mert az arabok mellett elvész minden igyekezet:

commentisfreewatch.files.wordpress.com/2012/03/london-protest-slogans-1024x635.jpg

www.zombietime.com/zomblog/wp-content/images2009/_MG_0988_detail.jpg

www.thegatewaypundit.com/wp-content/uploads/2012/03/aipac-protest-e1330920523750.jpg

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 13:38:49

@martineden: Köztudott hogy a zsidó vallásnak Jézus nem prófétája, míg pl. a mohamedánnak igen. A kereszténységnek meg ugye vezető alakja.

Jézus ugyanis felebarátod szeretetét hirdeti, a zsidók meg azt hogy aki nem zsidó az állat.

Na ezt a 2-t nehéz egyeztetni..:)Meg Jézus megtiltotta a bizniszelést a templomban, ami a zsidóknál szintén alap.

martineden 2013.10.26. 13:39:48

@Lucky Larry Silverstein: No meg persze ha a primitiv csocseleket es gyujto partjukat kititltanak a politikaban valo reszveteltol.Ugy latszik nem volt nekun elg egy Trianon.Amig a hozzad hasonlo csurhe velemenyformalo lehet,addag nagy a baj.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 13:43:17

@martineden: Nembaj zsidó csak az elején illik beköszönni hogy heló zsidó vagyok és militáns.

martineden 2013.10.26. 13:43:19

@Lucky Larry Silverstein: Ezt meg nem hallottam ezt az allatos dolgot.De hogy a mohamedanok megolnek ha katolikus vagy ha zsido ,na olyant m,ar surun.

martineden 2013.10.26. 13:45:13

A kurva anyad a zsido.Csak en normalis vagyok a sok hulye melymagyar nacival szemben.Osszehugyoznad magad a volt hazmester fateroddal egyutt ha olyan csaladfad lenne min nekem.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 13:45:59

@martineden: Azt sem mondtad hogy militáns zsidó vagy. Füllentesz te kis hamis.

martineden 2013.10.26. 13:46:43

@Lucky Larry Silverstein: A hangnem kimondottan neked es a hozzad hasonlo primitiv allatnak szol

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 13:47:17

@martineden: Ne tetézd. Olyan vagy mint Dániel Péter és Kertész Ákos. Fasiszta zsidó.

martineden 2013.10.26. 13:47:44

@Lucky Larry Silverstein: Ha igy lenne toled kellet volna tanulnom.mERT AHHOZ ERTESZ

zobod 2013.10.26. 13:48:42

@kisQtya: miért lennének ők férgek, te hülye kis zsebnáci?

martineden 2013.10.26. 13:49:40

@Lucky Larry Silverstein: Hat biztos olyan vagyok.Szazszor inkabb olyan mint te.Most mibol eltek miota megszunt a hazmesterseg?

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 13:50:59

@martineden: Na csak kibökted.

Nincs ezzel baj, nem kell zsidó módra kaméleonkodni, ahogy Dániel meg Kertész csinálta mielőtt lebukott.

fehérfarkas 2013.10.26. 13:51:57

@kisQtya:

El nem ismert ország zászlaját miért tennék ki? Ha kitenné, azzal elismernék a létezését.
A sportolókat beengedték, engedik versenyzi, elszállásolják őket, étkeztetik őket. Vagyis a sportolókkal semmi bajuk - csak az országuk szeritntük nem létezi, így nem létező országnak zászlaja sincsen.

Ennek semmi köze sem a zsidóhoz, sem a sporthoz.
Most egy ilyen országban rendezik a versenyt. A verseny rendezési jogát Katarnak odaítélő úszószövetség nagyon jól tudta ezt.
De azért azt is vegyük figyelembe, hogy a világon 220 ország van. Ebből 193 az önálló szuverén ország. A többi az vagy valamelyikhez tartozó függőségi terület. Amelyek közül vannak olyanok amelyek X országok elismernek, Y országok pedig nem ismernek el önállónak.
A világon egyetlen egy olyan ország sincsen, amelyik mind a 220-at elismerné önálló szuverénnek. Még az ENSZ is csak 193 országot ismer el függetlennek.
Ilyen alapon sehol sem lehetne sport világversenyt rendezni, mert minden ország esetében találni olyat, amit nem ismer el önálló szuverén országnak. Még Izrael sem ismer el minden országot önálló szuverénnek.
Most pont olyan helyen van a verseny, ahol meg őt nem ismerik el. De ennek ellére a sportolóit méis engedik versenyezni, szállást adnak nekik, kaját adnak nekik.

martineden 2013.10.26. 13:52:14

Nem valaszoltal .Fater meg emesztette mar?

martineden 2013.10.26. 13:54:21

@Lucky Larry Silverstein: Amugy nem boktem ki semmit.Nyilvan inkabb egy ertelmes emberre akar hasonlitani mindenki,nem pedig a hozzad hasonlo hazmester utodokra.Bele tarfaltam mi?

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 13:56:47

@martineden: Már késő, elárultad kire akarsz hasonlítani.

Hehe

martineden 2013.10.26. 14:01:18

Ha te mondod,Ha ertelmes vitara es valaszra nem vagy kepes,legyen igy.Udvozlom a fatert.Tok furcsa hogy mar sose kell kapu penzt fizetnem.

Mercel 2013.10.26. 14:46:46

@fordán tamás:

Annyira de annyira ostoba vagy.

Liberálisnak tartom magam, addig semmi bajom egy emberrel amíg nem tetű, ha zsidó ha nem, viszont izrael államot - mint államot mélységesen utálom azért amit tesznek már vagy 50 éve.

Na, ilyenkor mi van kis fotelnáci?:)

"Frigyes"

kisQtya 2013.10.26. 16:10:51

@martineden: Tájékozódtam és megismétlem, sehol nem üldözik verbálisan jobban a zsidókat, mint bárki mást, tehát zsidóüldözés semmiféle formában nincs jelen.
Olvas, értelmez.

kisQtya 2013.10.26. 16:13:00

@zobod: Kik? Te kis komcsitakony. (Jól gondolom, hogy a zsebnácinak a komcsitakony az ellentétpárja? Ha tévednék, belátásod szerint helyettesítsd be valami mással.)

kisQtya 2013.10.26. 16:19:44

@fehérfarkas: Már miért ismerné el a létezését? Spoteredmény kihirdetése nem politikai aktus.
Egyébként pedig a sportszövetségek helyében nem engedélyeznék rendezési jogot olyan államnak, amelyik a sportág valamennyi nemzetközileg jegyzett résztvevőjével kapcsolatosan politikai okból "kénytelen" diszkriminatív intézkedéseket tenni. Nem rendezhet és kész, dugja fel magának a belpolitikáját. Bármely ilyen ország.

Úgy gondolom, hogy a rendezés joga nem jogosít fel politikai önkényeskedésre. Ha viszont igen, akkor az ilyen országokat eleve ki kell zárni a bizniszből.

Én már az olimpiai bojkotton is teljesen kiakadtam. Sok sportoló karrierjét döntötték romba, emberfeletti munkáját tették tönkre a hülye politikusok.

Gerilgfx 2013.10.26. 16:24:37

@martineden:

nem üzemeltetik, birtokolják. nem vitt oda senki semmit. az odavitt üzemeltetés az, amikor az öreg nénikék magyarországon - vagy épp izraelben - lajtos kocsin tologatják a külföldi vállalatban legyártott pl mobiltelefont. azonban ezek a modern csúcstechnológiák csak nemzetközi értelemben értelmezhetők, mint látható, két példával igazolható, hogy mind arab származású egyének, mind pedig arab országok képesek igencsak jelentős, világszínvonalú, meghatározó iparági szereplőként érvényesülő struktúrákat létrehozni, feltalálni, fenntartani.

nézzük meg, hogy eközben az izraeli csúcstechnológia mit csinált: izraeli befektetői csoportokkal és bankokkal közösen felvásárolták a transmetat, és a novafora égisze alatt egy soc-ot (pont mint az amd, vagy az arm gyártók) szerettek volna fejleszteni. néhány évig elkeseredetten próbálkoztak, mielőtt teljesen csődbe ment a vállalat, a socot sosem voltak képesek kifejleszteni. miközben az arab informatikai világ, mint láthatjuk sikert sikerre halmoz.

persze nyilván muszlim arabból sokkal több van, mint izraeli zsidóból, de azért az arabok ennek megfelelően fényesebb sikereket is érnek el. tehát én nagyon óvatos lennék azzal kapcsolatban, hogy az arabok tudományos képességeit degradáljam.

Gerilgfx 2013.10.26. 16:26:11

@kisQtya: köszi, majd vetek rá egy pillantást

fehérfarkas 2013.10.27. 00:41:48

@kisQtya:

Vegyünk egy másik példát Izraelen kívül. Mi van akkor, ha egy török ciprióta indul egy világbajnokságon?
Észak-Ciprust egyedül Törökország ismeri el önálló országként.
Az ENSZ a Ciprusi Köztársaság részeként ismeri el, amely török katonai megszállás alatt van.
Csakhogy az ENSZ elismerésvel ellentétben de jure Észak-Ciprus nem része a Ciprusi Köztársaságnak. Politikailag, gazdaságilag és költségvetésileg is teljesen különálló egység a török és a görög ciprus. És az egységes Ciprust pont a görögök utasítják, és Görögország volt a fő lobbizója annak, hogy a sziget északi része ne legyen az EU része.
Tehátmost a helyzet:
Törökország szerint ÉszakCiprus önálló független ország.
Az ENSZ szerint a Ciprusi Köztársaság része, amelyet Törökország katonai megszállás alatt áll.
Az EU (és azon belül is Görögország) szerint Észak-Ciprus nem része a Ciprusi Köztársaságnak - és az EU tagság csak a sziget görögök lakta déli részére vonatkozik. Az északi rész nem tagja az EU-nak. De önálló országként sem ismeri el az EU.
Az Emberi Jogik Európai Tanácsa szerint pedig Észak-Ciprus Törökország függőségi területének számít.

Most akkor mi van, ha Törökországon kívül bármely más országban rendeznek olyan sport világbajnokságot, ahol egy észak-ciprusi sportoló indul?
Egy török ciprióta sportolókkal Törökországon kvül minden ország úgy viselkedne, mint most Katar az izraeli sportolókkal (vagy még úgy sem, mert lehet be sem engednék őket indulni a versenyeken - mert Katar azért beengedte az izraeli sportolókat a versenyen indulni, csak az országzászlót és országmegnevezést nem használhatják).

fehérfarkas 2013.10.27. 01:56:32

@Gerilgfx:

Abban igazad van, hogy az arabok az elmúlt időszakban nagyon sokat fejlődtek tudományos, K+F és Hi-tech téren (persze arab és arab országok között hatalmasak az eltérések).
De a tudományos kutatóintézeteket Izrael esetében nem kell leszólni. A Világgazdasági Fórum legfrisebb Versenyképességi Indexe alapján a tudományos kutatóintézetek minőségét illetően a vezető a világban, és megelőzi az USÁ-t és Japánt is.
Izraelnek nem ezzel a részével van a baj. Hanem a politikájával.
Viszont a palesztin kérdés békés rendezéséig van egy tényező, ami az üzleti költségéket jelentősen drágítja, és ezzel a 128. helyre teszi az országot: a terrorizmus miatti üzleti költségek (Business costs of terrorism).
Illetve ott van még az államadósságának a mértéke is, amivel a 121. helyen van, ami elég rossz eredmény - hiszen valamiből finanszírozni kell az ország működését és a fejlesztéseket, meg a telepépítéseket, és a palesztinokkal szemben fenntartandó hadsereet.
Főleg, hogy a piaci erőfölény mértékében (Extent of market dominance) is csak a 109. helyen van.
Vagyis a gazdaságáa az erősítése csak és kizárólag a régióbeli arab szomszédaival való jó gazdasági viszonyban, és a palesztinokkal való békés kiegyezésben van.

Gerilgfx 2013.10.27. 17:31:47

@fehérfarkas: igen, ez lehetséges. azonban ha már hirtelen nem kell annyi atombombát és hadászai eszközt gyártani, már nem lesz olyan nagy szűkség a csúcstechnológiára sem, s amire most kereslet van, arra ezen forgatókönyv szerint később már nem biztos, hogy lesz.

v2peti 2013.12.14. 14:16:27

@Nagy Zsolt E.: Azzal, hogy nemzetközi verseny rendezését megpályázták, el kellett volna fogadniuk azt a tényt, hogy a sportban nincs helye rasszizmusnak és diszkriminációnak. Ha ezt nem fogadják el, akkor ne rendezzenek nemzetközi versenyt! Rendezzenek csak háziversenyt arab országok között, ott lehet szidni Izraelt!
süti beállítások módosítása