The Illuminates. Ez a neve az 1982-ben Steve Jackson által megalkotott kártyajátéknak, amely játék célja a világhatalom elérése törvényes, törvénytelen és misztikus eszközök felhasználásával, egyszóval bármi áron (eredetiségét elismervén a The Illuminates 1994-ben elnyerte a legjobb Kártyajáték-díjat is). A játék elviekben a világuralom elérésére való törekvések kapcsán elterjedt összeesküvés elméletek "humoros" színben való feltüntetését szolgálta, számos téren viszont hihetetlen és félelmetes hasonlóságot mutat a való életben a későbbiekben megtörtént eseményekkel.

A The Illuminates több, mint 300 kártyából áll, minden egyes kártya egy eseményt jelöl, amelyek több vagy kevesebb erővel bírnak, ezek felhasználásával harcolnak a játék résztvevői (a Titkos Szervezetek) egymás ellen, a világuralom megszerzéséért. 

Vessünk egy pillantást néhány véletlenszerűen választott kártyalapra:

Terrorist nukeA párhuzamot nem kell sokat magyarázni: két felhőkarcoló egymás mellett, terrorista támadás....  

CardNWO-Riduzione-PopolazioneMég egy érdekes kártyalap, a kártyalap neve "A népesség csökkenése", az ábra alatt pedig a szöveg: Től sok ember túl sok problémát okoz....."

PENTAGONOAz esemény még mindig 2001. szeptember 11-re utal

combined disasters ttAz Illuminates rajzán a torony a tokiói óratorony hasonmása, a katasztrófa pedig a 2011-es földrengés is lehetett (akár...)

meteorstrike.pngJárványok, a Föld felé közeledő meteorit...

117wjuf.png

icgworldwarthreepngEhhez inkább nem fűznénk semmit...

carte-degli-illuminati-passato-presente-futur-L-qnKBfD

Atomic-Monster

d b carteilluminati5

A "Megvilágosodottak" egyébként egy XVIII. századi németországi titkos szervezet tagjainak elnevezése volt, ma pedig - az összeesküvés elméletekben hívők számára - a világot uraló titkos szervezetekre (elsősorban titkos pénzügyi csoportok) használatos kifejezés.

Lehet hogy a jövőnk már meg van írva valahol...?  

A bejegyzés trackback címe:

https://politika.blog.hu/api/trackback/id/tr395664783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása