Történelmi bejelentést tett John Kerry amerikai államtitkár a múlt hét közepén, illegálisnak nyilvánítva a palesztin megszállt területeken felépített izraeli településeket. Az Egyesült Államok mindezidáig visszafogott maradt a településeket illetően, maximum "a békefolyamatokat nem elősegítő elemként" aposztrofálva azokat. 

A múlt keddi kijelentést Kerry két órás, a Palesztin Nemzeti Hatóság elnökével, Mahmud Abbasz-szal Betlehemben folytatott találkozója előzte meg. 

A nyilatkozatban Kerry azt is kijelentette, hogy az Egyesült Államok nemcsak most, de mindig is illegálisnak tekintette az izraeli települések létrehozását a megszállt területeken, hogy azok létezése kifejezetten káros a folyamatban lévő béketárgyalások menetére, valamint hogy az Egyesült Államok további 75 millió dollárt bocsájt rendelkezésre a palesztin gazdaság előmozdításának érdekében.  

Mideast Israel Palestinians US Kerry.JPEG-02d5d

A bejegyzés trackback címe:

https://politika.blog.hu/api/trackback/id/tr795628999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása